fbpx
 • март

  8

  2017
 • 5254
 • 0
Енергийната ефективност на жилището, строителството и ремонт

Енергийната ефективност на жилището, строителството и ремонт

Строителството на жилищни площи, особено е тясно свързано с енергийната ефективност на жилищата, като цяло. В днешно време енергийната ефективност е задача номер едно за един строител на жилищни сгради от нов тип. От друга страна вече съществуващите стари жилищни сгради подлежат на строителен ремонт по санирането им, за да придобият по-високо ниво ефективност, при отоплението им.

Основно двата вида проблема и виновници, топлината в жилището да излита през прозореца буквално и преносно, са именно недобрата изолация на стените и дограмата в жилището. Напоследък в строителството на нови жилищни сгради се наблегна именно на санирането, като част от адекватните решения да топло изолираме стените на дома си, бил той апартамент или къща. Появиха се много нови строителни материали, като изолационни плоскости, мазилки включително и декоративни мазилки, мрежи и подобни средства, чрез които една стена на жилището ни може да бъде топло изолирана.

Така и напоследък подетата кампания по саниране на панелните и тухлени блокове в страната има донякъде оправдани доводи. По последни данни от проучвания от 30% до 40% от топлината в дома, бива запазена благодарение, именно на топло изолацията на стените в един дом. Затова и методите на изолация отпреди години са доста по-различни от сегашните, като самият слой фина изолация е напълно оправдан, нищо че цветово блоковете заприличаха на великденски яйца.

Относно изолацията на дограмата, тук поставянето на ПВЦ дограма на жилището е задължителна вече, а не желателна. Много домакинства са все още скептични, но практиката показа, че добре изолираната дограма ни спестява доста от средствата за електроенергия, парно, газ или отопление с две думи. До преди години двойния стъклопакет на дървената дограма беше иновация, но днес три и четири камерните профили на ПВЦ дограмите са много по-надеждни и при това проблема с конденза е решен, защото дограмите са „дишащи“.

Енергийната ефективност в строителството на сгради е от изключително значение, не само за жилищата, но и за офис сградите, детските заведения и училищата също. Тя освен, чрез саниране и рентабилна дограма, се постига и с добра електрическа мрежа в сградите, съвременни уреди за контрол и измерване на топлината, както и добра вентилация.

Имате нужда от помощ?

  [honeypot email-hon-388]

  Последни публикации

  Категории

  © Copyright 2014 - 2024 Remonta.bg – СТРОИТЕЛНИ РЕМОНТИ, БОЯДИСВАНЕ И ДОВЪРШИТЕЛНИ РАБОТИ